Ködhűtés

A nyári hőség elől állandóan hűtött, zárt helyre kell menekülnie? Képtelen kiülni a teraszra, mert annyira átforrósodott ott a levegő? A profi teraszklíma a legjobb megoldás ezekre a problémákra. Hatékonyan, energiatakarékosan, környezetbarát módon hűti a szabadtéri helyiségek levegőjét.

Ködhűtés

A teraszon nem csak a kellemesen hűs hőmérséklet növeli komfortérzetünket, de a teraszhűtésnek köszönhetően csökken a repülő rovarok jelenléte, vagy éppen a levegőben szálló por és pollenek mennyisége.

Hogyan működik a ködhűtés?

Ködhűtés a kertben

A teraszklíma egy egyszerű fizikai elvet használ a  víz párolgása hőt von el a környezetből, ebből adódik a levegő lehűlése. Éppen úgy, ahogy a bőrünkön hűvöset érzünk, amikor elpárolog róla a víz.

Ezek a profi szerkezetek olyan kicsi vízszemcséket állítanak elő, amik kisebbek, mint egy emberi hajszál keresztmetszete, a mikro cseppek rendkívül gyorsan párolognak el, így a hűtés is igen intenzív.

Hatékony-e a ködhűtés?

Minél melegebb van, a vízcseppek párolgása annál intenzívebb, vagyis minél nagyobb szükség van a hűtésre, annál hatékonyabb a párafüggöny hűtése. Nincs szükség semmilyen hőfok szabályzásra, állításra, a természet és a fizika magától gondoskodik a mi igényeink kielégítéséről!

Hol használható a ködhűtés?

Teraszklíma

A teraszklíma remekül alkalmazható családi házak teraszán, akár lakások erkélyén is. Az egyedi kialakítása lehetővé teszi, hogy minden vásárló a saját igényeihez igazíttassa a teraszának vagy kertjének hűtését. Remek megoldás a kerti medencék, játszóterek vagy szaletlik köré telepített párafüggöny.

Az üzemeltetés lehet folyamatos, de akár előre megadott időpontokra is beprogramozható, így a felhasználása igen kényelmes. Mire a munkából hazaérünk, kényelmesen hűsölhetünk a szabadban!

Egyéb kellemes hatások

Vízporlasztás

A víz porlasztása, a párásítás jótékony hatással van az allergiás tünetekre, ugyanis csökkenti a levegőben szálló por, pollen mennyiségét. Allergiásoknak nem kell mondani, mennyit számít a közérzetüknek, ha elfelejthetik az égő, viszkető szem érzését, az állandó nátha-szerű tüneteket.