Teraszhűtés

Teraszhűtés

A teraszon is érezhetjük olyan kellemesen magunkat, mint egy klimatizált szobában. Megoldás lehet erre a ködhűtő vagy párahűtő ventilátor, aminek látványa lenyűgözi vendégeit és a hőérzetük is kellemes lesz.

Már egy mennyezeti ventillátor is kellemesebbé elviselhetőbbé teszi a meleget, de csak a levegőt keveri, hőmérséklet csökkenés nem tapasztalható. Képzelje el ugyanezt vízpápával kombinálva, hihetetlen változás, teraszán akár 8-10 fokkal is csökkenhet a levegő hőmérséklete. Ez a hőmérséklet különbség éppen elegendő arra, hogy vendégeink és magunk is kellemesen felfrissülve érezzük magunkat egy beszélgetéshez, ebédhez, vacsorához.

Környezetbarát komfortnövelés

A teraszhűtéshez elegendő néhány liter víz óránként. Magát a hűtési folyamatot egy egyszerű fizikai jelenség hozza létre, a  víz párolgása hőt igényel, amit a környezettől  von el.  A teraszon nem csak a kellemesen hűs hőmérséklet növeli komfortérzetünket, de a teraszhűtésnek köszönhetően csökken a repülő rovarok jelenléte, vagy éppen a levegőben szálló por és pollenek mennyisége.

A kerekeken guruló teraszhűtő ventillátorok beépített tartállyal rendelkeznek, így könnyedén mozgathatóak, bárhol felállíthatóak.

Teraszhűtés kávézókban, éttermekben

Teraszhűtés éttermekben

Aki először találkozik – étterem vagy kávézó tulajdonosaként – a teraszhűtés ötletével, talán nem is gondolja, hogy ez a módszer mennyire meglepően energiatakarékos. A teraszhűtés teljesítményfelvétele egy átlagos étterem terasz méreteit (kb. 50-100 m2) tekintve átlagosan kevesebb, mi nt 1500 W.  Egy klíma ventillátor a hőség idején, 8 óra alatt mindössze 2-3 vödör vizet használ el.

Bőven megéri, hogy a vendégek jókedvűen egyenek-igyanak, és minél több időt (ezzel pénzt) töltsenek / költsenek el az étterem teraszán. A teraszhűtő ventillátor felállítása az étterem, kávézó, vendéglátóhely arculatához, adottságaihoz igazítható. A mobil készülékeken kívül léteznek falra szerelhető modellek is. Varázslatos hatást érhetünk el a hűtésen, párásításon kívül a víztartályba csepegtetett illat- és aromaanyag hozzáadásával. Például a levegőbe juttatott kellemes kávéaroma bárkit becsábít egy hűs teraszra egy jó feketére.